fbpx

Jeg hedder Sofiia Nygaard

Dyrenes ve og vel har altid ligget mig dybt på sinde, og jeg brænder for at hjælpe, formidle og øge indsigten i hestens natur og dermed øge forståelsen hest og ejer imellem, til at få et godt samarbejde og nyde hinandens selskab.

Min tilgang til hestene og deres adfærd og træning er igennem positive behandlinger, adfærds-konsultationer, rådgivning og træning som alt sammen er på hestens præmisser. Jeg bruger udelukkende positive adfærdstilgange og  lader hesten vise hvad den kan rumme. 

Min viden og erfaring har jeg fået igennem årene, både ved hjælp af af egne heste, avl, problem heste, misforståede heste og selvfølgelig uddannelser og kurser, som jeg løbende stadig tilegner mig, da der hele tiden kommer ny viden og forskning. Denne rygsæk gør, at jeg netop kan hjælpe heste med problem-, smerte og konflikt adfærd. 

Hesten har siden jeg har været helt lille, været en stor del af mit liv. Dengang vidste jeg ikke hvor stor betydning disse smukke skabninger ville få for mit liv, min videre vej hvor til jeg er endt i dag. 

Interessen og tiltrækningen, disse dyr gav mig, førte til en dyb passion, lidenskab og livets vej for mig. Rejsen hertil har både været berigende, følelsesladet og meget lærerig undervejs – Da jeg selv har stået med en hest, som adskillige fagpersoner kun kunne symptom behandle og ikke finde vejen til til den egentlige problemstilling.

Gode råd var dyre og svært at vide hvem der kunne hjælpe min elskede hest. Der begyndte nye veje, nye spørgsmål og nye indgangs vinkler, og i takt med ny viden og indsigt, gik det op for mig, hvor komplekst og forfinet et væsen disse smukke dyr er.

Hvis vi lærer at lytte, mærke ind og få forståelsen af dyret som står sammen med os. Kan vi rent faktisk nå i mål med de drømme og ønsker vi har for vores elskede heste og dyr generelt. 

Mit speciale er specielt heste der spooker har angst, stress, smerter, reagerer voldsomt og uhensigtsmæssigt, flygter uden grund, også passiv flugt. Aggression og ressourceforsvar i forhold til andre artsfæller. 

Heste kan ligesom vi mennesker også reagerer negativt hvis de eks. har smerter af den ene eller anden art. Hvis dette er tilfældet, kan overskuddet og lysten til samvær, læring og interaktion være på et meget lille sted.

Noget som man ikke bare kan træne sig ud af, førend der er styr på kroppen. Så i et forløb hos mig, bliver der set på helheden. Netop for at nå ind til kernen af problemet. 

Uanset om det er et større eller mindre problem, så ved jeg hvor meget det kan frustrere og påvirke en, når tingene ikke fungerer, og der er en konflikt imellem hest og ejer. – Samt det store betydningsfulde spørgsmål – hvem skal man søge råd hos?

Alle levende individer, dyr som mennesker – kommer med en energi, en aura – ikke et levende væsen er helt ens, og derfor kan man heller aldrig møde to heste, eller for den sags skyld nogen andre levende individer, på samme måde, hverken i tilgang, behandling eller måden de skal håndteres og mødes på.

Denne tilgang er i min verden, alt afgørende for at kunne nå i mål med både adfærds- og krops-terapien. I virkeligheden det, der gør forskellen på om man når i mål eller ej. Jeg har brugt mange år på at dygtig gøre mig, lære at forstå og tyde deres kommunikation, gøren og laden. Hvilket i dag har gjort det muligt at kunne behandle og hjælpe heste og deres ejere, når de oplever udfordringer af forskellig art. 

De fleste af mine kunder kommer med store frustrationer og er meget kede af og påvirkede af den eller de problematikker og uhensigt mæssige adfærd som hesten udviser og har. De har ofte behov for individuel behandling, rådgivning og træning.

I dag er der alt for mange heste, som bliver opgivet, og ender som kastebolde, og tit og ofte også ender med at få sprøjten, fordi der er udfordringer i ridning og håndtering. Som gør livet surt og rigtig trist for både ejer og hest. Alt for ofte, fordi hesten render rundt og har ondt, på trods af ren røngten mm. fra dyrlægen. Da eks. låsninger ikke nødvendigvis kan ses på et røngten billede, som mange måske tror.

Vi ved selv, hvor meget en låsning i egen krop, kan påvirke både humør og kroppens frie bevægelse, det samme gælder for vores kære heste. Og samtidig forventes der  tit og ofte, meget af dem, hvad de skal kunne, hvor tit og hvad de skal bære. 

I min verden er der altid en løsning, altid en vej – så tøv ikke med at kontakte mig og få en uforpligtende snak om din hest og jeres udfordringer. 

Jeg hjælper dig og din hest med de forskellige udfordringer og problematikker i har i jeres hverdag. Igennem personlig rådgivning, behandling og træning.

Da jeg tilbyder mange individuelle pakker, udfra problemstilling og behov, er det du har behov for ikke nødvendigvis skrevet på hjemmesiden. Du kan også vælge at få personlig træning og rådgivning online. Kontakt mig, så ser vi på hvordan jeg bedst kan hjælpe jer videre.

Kærligst Sofiia

Tilmeld dig nyhedsbrevet

og vær den første til at modtage tips og tricks.

Tak for din tilmelding.