fbpx

Opdateret: apr. 28

Det kan være til stor frustration når hunden gør derhjemme eller ude i haven eller på gåture, fælles for det hele er, at det kan være til stor gene og til tider også påvirke familiens indbyrdes forhold, fordi hunden larmer og det tager overskuddet fra en i hverdagen.

Plager din hund dig om opmærksomhed? Gør den hver gang du taler i tlf? sidder og spiser, læser, eller sidder og ser tv? Gør den hver gang du stopper op for at sludre med en du møder på gaden? Gør den når den bliver lukket ud i haven? Eller når den vil have du skal lege med den? Eller når den skal have mad? Eller når den møder en anden hund?

Dette er desværre et ret udbredt problem for hunde-ejerene. Mange har svært ved at knække koden til, at få det til at stoppe. Hunde har samme tendens som vi mennesker, når det kommer til adfærd, hvilket vil sige at dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed. Så principielt kan det være startet helt uskyldigt og man ligger ikke rigtig mærke til det i starten, førend det pludselig tager voldsomt til i styrke, antal gøen og længden hunden larmer. og pludselig kan man ikke se hvordan man skal få det stoppet igen.

Hvad kan man gøre for at få den til at stoppe med at gø? Hvis man ved det ikke er noget adfærds relateret i den forstand. Men mere opmærksomhed, sjov og ballade. Så er det aller stærkeste redskab i mange af de nævnte situationer at ignorere adfærden, hvis det på nogen mulig måde er muligt. Ingen kan lide at blive ignoreret, hverken dyr eller mennesker.

Først vil den sikkert forsøge at give den ekstra gas, lige her kan det være svært at holde skansen, da det netop tiltager i lyd, og længde for en stund. Netop fordi den er vandt til at få opmærksomheden ved at larme, så det at blive ignoreret, gør at de oftest lige skruer en tand op for det hele. Men når den finder ud af at den ingen opmærksomhed får ved at gø, men kun når den ikke gør det, så vil den meget hurtigt finde ud af, at det ikke er det værd.

Her er det vigtigt at så snart hunden så er stille, og gør det du ønsker, så er det vigtigt at give den opmærksomhed, ros og kærlighed. Da det er det den søger så desperat. Dog skal der gå måske 15-30 sekunder, førend du gør dette, så den ikke koder meget larm og så 2 sekunders stilhed sammen i en ny kodning for opmærksomhed.

Denne måde er en kærlig og meget effektiv måde at få ændret den uønskede adfærd. Jo mere du belønner din hund, for at være rolig og giver den ros, for den adfærd du synes om, des hurtigere kan du vende den dårlige uvane. Husk dog at hvis det har udviklet sig til en længere varende seance, som eksempelvis under en times telefon opringning, så må du også væbne dig med tålmodighed.

Seneste blogindlæg

Mad aggression og ressourceforsvar

Mad aggression og ressourceforsvar

Opdateret: apr. 28 Har din hund problemer med sit ressourceforsvar? Når en hund vogter eller passer på ting eksempelvis mad, kødben, sit legetøj, dens ynglings liggeplads, eller endda hele områder i huset. Så kaldes det at den vogter og at dens ressourceforsvar er i...

Hund og kat sammen?

Hund og kat sammen?

Opdateret: apr. 28 Mange kender nok til ordsproget; at leve som hund og kat. - mange får nok også tanken, at det ikke er en mulighed, med den hund eller kat man har nu. Fordi den er som den er, og hellere må vente til at ens kæledyr ikke er mere, og så se på om man...

Min hund er aggressiv

Min hund er aggressiv

Opdateret: apr. 28 Hvorfor er min hund aggressiv? Der kan være mange grunde til at din hund udviser aggressiv adfærd. Det kan være alt ligefra sygdom, smerter, usikkerhed, panik, angst, ressourceforsvar mm. Så for at finde ind til kernen af problemet, så er det...

Kastration

Kastration

Er din hund kastreret? Hvad skal du være opmærksom på? Hvad kan der ske efter en kastration? Hvorfor kan man nogle gange først, år efter kastrationen opdage fysiske symptomer på problemer hos sin hund? Og hvordan kan det hænge sammen med en kastration til tider først...

Tilmeld dig nyhedsbrevet

og vær den første til at modtage tips og tricks.

Tak for din tilmelding.