fbpx

Sofiia’s kompetencer

♥ Dyre terapeut 

♥ Hovkursus i beskæring, sygdomme og adfærds problematikker 

♥ Dyre Kranio Sakral terapeut 

♥ Bevæge-analyser på hest/rytter

♥ Telepati

♥ Dyre-adfærd -specifikt Heste/hunde/katte

♥ Healing

♥ Reiki-healing

♥ Akupunktur

♥ Horseman-ship kurser 

♥ Diverse psykologiske kurser, med forskellige lærings teknikker og tilgange.

Hvad er Bio-dynamisk Kranio Sakral Terapi?

Det er en meget blid behandlingsform, som hjælper kroppen via egne ressourcer, at komme tilbage til sig selv, uden manipulation, med henblik på selv-helbredelse. 

KST udspringer fra de samme funktionelle og indirekte teknikker som Osteopatien. Den er heldigvis blevet meget mere anerkendt og har vundet stort indpas som behandlings mulighed, hos både dyr og mennesker for sin metode og indgangsvinkel. Og med stor grund, da den er meget effektfuld og dybdegående. 

Denne respektfulde tilgang til kroppen, gør at kroppen aktivt giver slip på bevidste samt ubevidste spændinger og traumer.

Grunden herfor er de helt subtile bevægelser, som er nøglen her – da trykket er så let og hermed gør det muligt for kroppen at slippe spændingerne. Da spændingerne er modstand – og modstand ikke ønsker mere modstand.

Møder man istedet modstanden med dette lette tryk – skaber det plads til bevægelighed og åbenhed – så den nærmest ”smelter” væk. Området bliver helt blødt, varmt og roligt – afspændingen vil så sprede sig ud som en bølge i hele systemet, og hele organismen vil begynde at re-organisere og re-balancere sig selv i forhold til den ny vundne plads og forøgede bevægelighed.

Kranio sakral terapien påvirker således alt lige fra muskler, bindevæv, knogler, organer, hormonsystemet og nervebanerne. Hvilket vil sige at den kan påvirke alt i hele kroppen, undervejs i en behandling. 

Hvorfor Bio Dynamisk Kranio Sakral Terapi? 

Den biodynamiske kranio Sakral Terapi er den mest næn-somme, healende og transformerende hjælp til kroppen –  helt og aldeles på kroppens egne præmisser og betingelser. Og samtidig den mest dybdegående, powerfulde og mest effektfulde behandlingsform jeg har mødt i mit liv. 

Derfor den biodynamiske tilgang har vundet mit hjerte.

Hvad kan Kranio Sakral Terapi afhjælpe/lindre? 

Kroppen er en helhed, og kan ikke deles op, da alt hænger sammen, for at fungere optimalt på både dyr og mennesker. Dvs. at eks. bagparts problematikker, hænger sammen med forparten  i en eller anden grad og omvendt.

Vores hjerne er omgivet af væske som både beskytter den og samtidig fungere som støddæmper for den. Hjernevæsken har mange forskellige opgaver, såsom at give næring til systemet, nerverne, og smide de affaldsstoffer væk, som ikke skal være der. Hjernens puls er også den vi kalder den kranio sakrale rytme. (Ikke den samme som den man kender for pulsen i almindelig talemåde.) Den kranio sakrale rytme er meget variabel og dens frekvens, styrke, symmetri og kontinuitet kan give vigtige informationer om kroppens tilstand nu og her. Disse bevægelser fortæller om klientens ressourcer og generelle sundhedstilstand.

Kranio sakral terapi kan være rigtig godt at bruge ved nedenstående udfordringer og problematikker i kroppen:

♥ Gjordkrampe, 
♥ Muskelspændinger, 
♥ Stivhed i skuldre/nakke, 
♥ Skævheder i ryg, kæbe, nakke, eller bækken, 
♥ Nervøse/urolige heste, 
♥ Snubler i ridningen, problemer med balancen,
♥ Svært ved at an-springe i galop, 
♥ Svært ved at koncentrere sig, 
♥ Problemer med at bøje og stille hesten, 
♥ Fordøjelsesbesvær,ondt i ryggen, 
♥ Uforklarlige smertemønstre, 
♥ Reaktioner i ridning, buk, stejl, advarsler med nedlagte øre mm. 

Kranio sakral terapi kan selvfølgelig også bruges til ren velvære og afslapning hos hesten. Hvis den tidligere har haft problemer, eller den har ydet, eller skal yde ekstra i en periode. Da der ofte er markant forskel i smidigheden og blødheden i kroppen – præcis som hos os mennesker.

Selvom behandlingen ikke ser ud af så meget, så påvirker denne behandlingsform dyret, meget mere end folk ofte tror. Og man overraskes tit over hvor “lidt” det ser ud, i forhold til hvor meget det hjælper.

Enkelt session

Rytter analyse

Bevæge analyse

Enkelt session

Bio dynamisk Kranio Sakral terapi, er en meget blid behandlingsform. Som til trods for den blide tilgang er yderst effektiv og dybde gående. Hvilket gør den yderst god også selvom dyret har store smerter eller er meget sensitiv i forhold til en evt. skade fysisk som psykisk. 

De fleste dyr nyder denne form for behandling, på trods af der arbejdes med alt lige fra muskler, nervebaner, hormonsystemet, bindevævet, knogler, organerne og immunsystemet. 

Rytter analyse

Hvad er en rytteranalyse? Det er en fuld gennemgang af dig som rytter, med og uden hest. samt evt. fysiske øvelser til rytteren.

Hvorfor rytteranalyse? Har du en god versus dårlig volte, når du rider? 
Eller problematikker omkring balancen, knæ, hånd eller ben-stillingen? 
Kender du til manglende bevægelighed i en eller flere øvelser? 

Så vil en rytteranalyse klart være et kæmpe hjælpe-værktøj til dig. Således at du kan udvikle og forbedre dine præstationer, og derved nå dine mål hurtigere. Lad os sammen give dig og din hest de mest optimale muligheder, for at nå jeres fælles mål.

Bevæge analyse

Hvad er en bevæge-analyse? Det er en fuld gennemgang af hestens bevægelighed.
Hvordan respondere kroppen? Er der restriktioner, smerter eller andre udfordringer? 
Hvis ja, vil jeg komme med eventuelle øvelser, rådgivning eller behandling, for at hjælpe den tilbage til fuld bevægelighed hurtigst muligt.

Hvis hesten kan – vil jeg anbefale at få lavet hestens bevægeanalyse og rytter-analysen samtidig. Da disse to hænger lige så tæt sammen, som Yin og Yang. Da de næsten altid har noget med hinanden at gøre i forhold til udfordringer i ridningen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

og vær den første til at modtage tips og tricks.

Tak for din tilmelding.