fbpx

Er din hund kastreret? Hvad skal du være opmærksom på? Hvad kan der ske efter en kastration?

Hvorfor kan man nogle gange først, år efter kastrationen opdage fysiske symptomer på problemer hos sin hund? Og hvordan kan det hænge sammen med en kastration til tider først flere år senere? 

Svaret er sædstrengsadherance – hvad er så sædstrengsadherance?

Sædstrengsadherance er arvævet fra området, hvor sædstrengen er skåret over, ned mod pungen og/eller til penis. Det er arvævet som kan sætte sig, således at det kan trække i huden i sædstrengen og sædstrengen i huden. Hver gang hanhunden bevæger sin bagpart ved gang, løb, leg ect.

Bevægelserne ved dette udløser normalvis refleksen i den muskel, som trækker testiklerne op. Men hvis der er dannet arvæv som komplicere området, kan det være starten til store smerter og irritationer.

Er din hund kastreret? Så er der en chance for at den har sædstrengsadherance.

Hvordan ved man om ens hund har det? Og kan man selv se det? Ja, Ofte kan man som hundeejer selv se efter om den har en sådan udfordring i sin krop. Dog ved en nyligt kastreret hanhund, kan det ikke altid ses/mærkes særlig tydeligt, før noget længere henne i forløbet. Og her skal en fagperson nok kontaktes, for at kunne sige det helt præcist.

Hvis du ser lige bagved der, hvor din hunds penis er “hægtet” fast, og så op mod der, hvor dens pung har været. Det er det stykke du skal koncentrere dig om, når du tjekker det.

Hvis hunden er helt spændt op der, eller ligefrem helt hård, vil jeg anbefale man tager fat i en fagperson, og får fulgt op på om din hund har sædstrengsadherance. (Dog skal man ikke forveksle det med en fuld blære😅) så sørg for at have tisset hunden af for nyligt, inden du går igang med undersøgelsen😅 For den uerfarne kan dette forveksles🙈

Hvad kan der ske hvis hunden har sædstrengsadherance? Oftets er det ikke noget man ligger mærke til hos hanhunde.

Både fordi man som sagt kan forveksle den med en fyldt blære, for den uerfarne. Og fordi at hunde som oftest ikke viser svagheder rent instinktivt. Så de vil naturligt undgå at “beklage sig” hvis de kan.

Det er oftets først når smerten er så stor, og en evt. aflastning i kroppen for smerten, giver sig til kende i fysisk form. Som eks. Halthed, hævelser, nedsat bevægelighed mm. Eller hundens frustration over smerten kommer til udtryk i adfærden, på den ene eller anden måde.

Dog kan der være flere indikatorer på at noget er galt og skal tjekkes.

Tegn på at det kan være sædstrengsadherance:

🔺 Halthed

🔺 Skævhed i ryg/bækken

🔺 Uforklarlige hævelser på eks. Rygparti eller sider.

🔺 Lav smerte tærskel

🔺 Aggressiv

🔺 Nedsat præstation og overskud

🔺 Slæbende bagben/bagparti

🔺 Ømhed ved lyske, knæ, bagpart

Ligeså vel som vi mennesker har mindre overskud og energi når vi har smerter. Så gælder det samme for hundene, de kan blive mindre snaksalige eller endda begynde at trække sig i flere situationer, fordi de mangler overskud og har smerter. Vi er dyrenes talerør, så hvis din intuition fortæller dig, at noget ikke er som det skal være med din hund, så er det være at gå efter og følge op på det. Det er dig der kender din hund allerbedst.

Seneste blogindlæg

Mad aggression og ressourceforsvar

Mad aggression og ressourceforsvar

Opdateret: apr. 28 Har din hund problemer med sit ressourceforsvar? Når en hund vogter eller passer på ting eksempelvis mad, kødben, sit legetøj, dens ynglings liggeplads, eller endda hele områder i huset. Så kaldes det at den vogter og at dens ressourceforsvar er i...

Min hund gør – hvad kan jeg gøre?

Min hund gør – hvad kan jeg gøre?

Opdateret: apr. 28 Det kan være til stor frustration når hunden gør derhjemme eller ude i haven eller på gåture, fælles for det hele er, at det kan være til stor gene og til tider også påvirke familiens indbyrdes forhold, fordi hunden larmer og det tager overskuddet...

Hund og kat sammen?

Hund og kat sammen?

Opdateret: apr. 28 Mange kender nok til ordsproget; at leve som hund og kat. - mange får nok også tanken, at det ikke er en mulighed, med den hund eller kat man har nu. Fordi den er som den er, og hellere må vente til at ens kæledyr ikke er mere, og så se på om man...

Min hund er aggressiv

Min hund er aggressiv

Opdateret: apr. 28 Hvorfor er min hund aggressiv? Der kan være mange grunde til at din hund udviser aggressiv adfærd. Det kan være alt ligefra sygdom, smerter, usikkerhed, panik, angst, ressourceforsvar mm. Så for at finde ind til kernen af problemet, så er det...

Tilmeld dig nyhedsbrevet

og vær den første til at modtage tips og tricks.

Tak for din tilmelding.